Nyhet

Trummaskin i Lego gör viral succé

En konstruktion helt byggd av de danska plastbitarna kan styra både klassiska trummaskiner och mer modern sofistikerad programvara.

Ständigt aktuella kulturfenomenet Lego tycks aldrig riktigt slumra när det kommer till hajp. De danska plastbitarna har nått nya nivåer när man nu på bästa sändningstid ser vuxna människor tävla om vem som bygger bäst i Lego Masters

På senare tid har vi även sett ett eskalerande intresse för gamla fysiska trummaskiner som många menar har ett lite eget sväng jämfört med digitala motsvarigheter. Huruvida det handlar om att dåtidens tekniska begränsningar faktiskt skapade ett lätt organiskt skav eller att förespråkarna för dessa är drabbade av placebo ska vi låta vara osagt.

I ett YouTube-klipp visar Brick Technology upp en konstruktion som – helt byggd i Lego – kan styra både klassiska trummaskiner och mer modern sofistikerad programvara. Exemplen består av både simpla beats och trumkomp från pop- och rocklåtar de flesta känner igen. Bortsett från att helt enkelt låta så är den alltså också programmerbar via en automatiserbar sequencer vars notvärden genereras via noder bestående av Legobitar.


“This almost feels like a physical representation of midi files” lyder en av Youtube-klippets kommentarer och det kanske är ett ännu mer pedagogiskt sätt att beskriva konstruktionen.

Inte nog med att låta oss ta del av resultatet – innefattande allt från blast beats till Toto och Rihanna – så delar också Brick Technology med sig exakt hur det går till att skapa en trummaskin i Lego.

Kolla in fler tech-nyheter här


ANNONCE