Nyhet

Glasögonen som ska ersätta skärmarna

Glasses T1 använder den senaste skärmtekniken micro-OLED som ska möjliggöra god färgåtergivning och ha stor kontrast.

En av många saker VR-hjälmarna lärt oss är att stor skärmyta inte längre behöver ta mycket plats. Ja, de kan idag praktiskt taget ligga i fickan. Lenovo har precis lanserat sina Glasses T1 vars syfte tycks vara att ge dig en privat skärm var du än befinner dig. 

I pressmeddelandet menar företaget att Glasses T1 är kompatibel med de senaste smarttelefonerna, surfplattor och även bärbara datorer. Tillverkaren lovar också att Glasses T1 kommer med hög upplösning, lång batteritid och inte minst en tämligen låg vikt. Detta ska säkerställa att du alltid har en stor skärm till hands som tåls att använda länge. Hur skönt det blir för ögonen efter några timmars användning återstår förstås att se.

En av fördelarna med glasögonen är enligt Lenovo att det både går att jobba och ta del av upplevelser som konserter, streaming och spel privat, utan att störa andra. Glasögonen använder den senaste skärmtekniken micro-OLED som ska möjliggöra god färgåtergivning och ha stor kontrast.


Det ska dock tilläggas att Glasses T1 inte är trådlösa. Istället ansluts de till smartphone, surfplatta eller dator via USB-C eller Lightning. 

Lenovo hävdar att glasögonen också är väldigt effektiva när det kommer till strömförbrukning. De ska alltså kunna användas i flertalet timmar utan att bäraren ska känna oro för att bli sittandes med fönsterglas. Glasögonen kommer till Skandinavien någon gång under 2023 och det förväntade priset är ännu inte offentliggjort.

ANNONCE