Nyhet

Här är partiernas firarlåtar från valvakan – och de som inte kom med

Bara två av åtta partier firade till låtar partiledarna själva önskat på förhand.

Inför valet gjorde Morgonpasset i P3 en utfrågning av samtliga partiledare, där de undrade vilken låt partiet skulle fira med om de gjorde ett rekordval, skriver P3 Musiknyheter.

Oavsett om partiet ifråga gjorde ett rekordval eller ej, visar resultatet i efterhand att bara två av åtta partier firade med den låt de uppgav under intervjun.

Socialdemokraternas Magdalena Andersson var en av de som höll sig till planen och gick upp på scenen till Aviciis Levels när hon höll sitt tal.


Centerpartiets Annie Lööf firade också till Aviciis hitlåt från 2011, trots att hon i intervjun meddelat att hon ville höra We Will Rock You med Queen.

Ebba Busch från Kristdemokraterna sa inför valdagen att hon skulle fira med Beyoncés låt Cuff It. Istället blev det partiets vallåt Vi Är Redo med Roland Utbult.

Det andra partiet som spelade låten meddelad i intervjun med Morgonpasset, var Liberalerna. Partiledaren Johan Perhrson gick upp på scenen till tonerna av Depeche Modes Just Can’t Get Enough.


Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson uppgav att han ville fira till Manowars Call To Arms. Istället blev det Raubtiers låt Sveriges Elit.

Ett av de partier som inte firade till musik alls var Moderaterna. I intervjun med Morgonpasset önskade partiledaren Ulf Kristersson låten The Last Great American Dynasty med Taylor Swift, istället höll politikern Gunnar Strömmer ett tal.

Miljöpartiets tänkta firarlåt 1999 av Prince blev utbytt till Survivors klassiska rockdänga Eye Of The Tiger. De var också det enda partiet som på förhand bestämt låtval om valet gick mindre bra, enligt DN. Dessa uppgavs vara Lalehs Goliat och Amasons Ålen.


Lyssna på alla partiers firarlåtar, både de som önskades och de som faktiskt spelades, nedan:

LÄS OCKSÅ: SABATON UTÖKAR SIN SVERIGETURNÉ MED 20 NYA KONSERTER


ANNONCE