Nyhet

Metallica har den mest felhörda låten – enligt ny studie

Även Drake, Ariana Grande och Nirvana hittas högt upp på listan.

Du kanske trodde att det var Eurythmics "Sweet dreams are made of cheese" eller Starships "We built this city on logs and coal", men där gick du bet. Nu har forskning kommit fram till att det faktiskt är Metallicas Enter Sandman som är den mest felhörda låten bland amerikaner.

Det är i låtens refräng som det gärna blir fel för lyssnaren. En fras som egentligen lyder "Exit light/Enter night" förvandlas gärna till "Eggs and light/End all nights". 

Även om detta kan komma som en överraskning för metalheads som i 30 år har hjärntvättats med Metallicas största låt, så är detta uppenbarligen ett stort problem om man ska tro studien utförd av Wordfinder. Över hela 70 procent av deltagarna hörde fel i den välkända refrängen.


Enligt uppgifter är det millennials och Gen Z-deltagare som är mest benägna att feltolka Enter Sandmans texter, men många Gen X-lyssnare sägs också falla i fällan. 

Högt upp i listan hittas också Drakes The Motto, Ariana Grandes 7 Rings och Nirvanas Smells Like Teen Spirit.

Här ser du några exempel över de vanligaste textmissarna:

Som en ganska viktig detalj i studien framkommer det att 61 procent av deltagarna hittade fel i låttexterna som förmedlas via Spotify. 


LÄS OCKSÅ: Nytt GAFFA-nummer ute nu – läs mer om innehållet


ANNONCE