Nyhet

Musiker Mot Rasism ger konsert inför valet

"Valrörelsen hittills har präglats av en hätsk retorik med några rätt extrema utspel som bara bidrar till än mer utanförskap och splittring, det som de säger sig vilja motverka."

Föreningen Musiker Mot Rasism samlar 9 september band och artister till en konsert på på Musikens Hus i Göteborg. Arrangören har gjort klart med akter som Nynningen, ”the king of balochi music” Rostam Miriashari och up-and-coming-artisten Lisa Wanloo (bilden).

– Om en får chans att vara med i Musiker Mot Rasism på något vis så tycker jag att det är självklart att delta. Det behövs mer reflektion, analys, medmänsklighet och empati i politiken, säger artisten Lisa Wanloo i ett pressmeddelande.

Enligt samma pressmeddelande är konserten en del av kampanjen #röstamermänskligt: "ett partipolitiskt och religiöst obundet initiativ för att medvetandegöra och lyfta in mänskliga rättighetsfrågor i politiken".

– Valrörelsen hittills har präglats av en hätsk retorik med några rätt extrema utspel som bara bidrar till än mer utanförskap och splittring, det som de säger sig vilja motverka. Barn ska språk- och ADHD-testas, människor ska behöva flytta på sig. De som drabbas av den här retoriken, inte minst barn, drabbas hårt. Vi tycker att vi kan kräva mer av våra politiker, att de verkar för ett inkluderande samhälle, säger Alexander Goldmann, ordförande i Musiker Mot Rasism.

Förutom ovanstående akter är även Erik Elias, Sumie, Bim + P-Slow, Anja Erika, Eva Borgström, Karl Fimmerstad, Karl Vento, Jenny Almsenius och DJ Said klara för kvällen.

Musiker Mot Rasism startade för snart tio år sedan med en konsert på just Musikens Hus och har sedan dess genomfört hundratals konserter, föreläsningar och kampanjer. Grundaren Alexander Goldmann tilldelades 2017 branschpriset Musikörat för sitt arbete.

Till eventet.

ANNONCE