Nyhet

Ny bok om John Holms album Sordin

Den klassiska skivan fyller 50 år.

I år fyller John Holms album Sordin 50 år, och den andra november kommer en bok om albumet och artisten själv.

Nina Törmark har intervjuat John Holm om Sordin, om låtskrivande, och om musikern själv. Blandat med intervjumaterial med Holm, finns där även intervjuer med vänner och musiker som arbetat med albumet, samt låttexter.

John Holms: Sordin är en del av Albumserien, en bokserie som hyllar svensk musikhistoria. Varje bok handlar om en specifik skiva, skriven av en författare som har en nära relation till just det albumet. Just Törmarks koppling till Sordin är i form av första musikaliska förälskelse:

”Själv stod jag precis på tröskeln till vuxenlivet när jag började lyssna på John Holms första album Sordin, och kanske var det därför jag relaterade så starkt till texterna. Jag ägde inget eget exemplar av LP:n, som 15-åring fanns det inte så mycket utrymme i ekonomin till att köpa skivor. Istället lyssnade jag vid mina vänners stereobänkar, spelade in på kassett och sjöng med när gitarrerna plockades fram på fester och runt lägereldar.”

Boken om Holms album är nummer sju i serien. Andra böcker i serien är centrerade runt bland annat Neneh Cherry, Lustans Lakejer och Noice

ANNONCE