Nyhet

Sabaton släpper spelfilm – se trailern här

Filmen baseras på musik från bandets senaste album.

De senaste två åren har Sabaton jobbat på ett storskaligt projekt baserat på sitt senaste album The War To End All Wars. Under 2023 presenteras projektet, i form av en musikbaserad långfilm med låtar från samma album, enligt ett pressmeddelande.

Filmen bär samma titel som albumet: The War To End All Wars, och berättar historier om första världskriget, i både animerat format och som ”live action”. Enligt pressmeddelandet kommer filmen ge tittaren en bättre förståelse för vad Sabatons låtar handlar om.

”Vi premiärvisade en tidig version av den här filmen för journalister under en förhandslyssning av vårt senaste album på The Royal Military Museum i Bryssel”, säger Pär Sundström, basist i Sabaton, i meddelandet och fortsätter:


”Att få se deras reaktioner var obetalbart, de var mållösa, så vi bestämde oss för att ta det till nästa nivå och flytta på gränserna ytterligare mot en global publik.”

Bandmedlemmarna själva kommer också att vara med i filmen, både i verklig person och som animerade. Omfattande research har gjorts för att filmen ska vara så historietrogen som möjligt, något som bandet är väldigt måna om, framgår i meddelandet.

Se trailern till filmen här:

Under 2022 gjorde Sabaton sin hittills största Sverigeturné. De meddelade också nyligen att turnén fortsätter under 2023 och att ytterligare ett gäng svenska städer får besök av bandet för första gången. Se turnéschemat nedan:


Januari 2023:


27 – Övertorneå, Sporthallen (A-Hallen)
28 – Kiruna, Arena Arctica
31 – Mora, Idre Fjäll Arena

Februari 2023:

2 – Visby, ICA Maxi Arena
4 – Lindesberg, Lindesberg Arena
5 – Uddevalla, Agnebergshallen
6 – Arvika, Parkhallen Folkets Hus
9 – Nyköping, Rosvalla Arena (A-Hallen)
10 – Alingsås, Estrad
11 – Västerås, Västerås Arena
13 – Karlskrona, Brinova Arena
14 – Trelleborg, Söderslättshallen
15 – Vara, Sparbanken Blackbox
17 – Kungsbacka, Tjolöholms Slott
18 – Motala, Lokverkstan
19 – Göteborg, Gothenburg Film Studios
21 – Växjö, Fortnox Arena
23 – Ystad, Ystad Arena
24 – Eksjö, Olsbergs Arena
25 – Lund, Sparbanken Skåne Arena


LÄS OCKSÅ: SABATON UTÖKAR SIN SVERIGETURNÉ MED 20 NYA KONSERTER

ANNONCE