Nyhet

Stockholm med ny stor musikscen-satsning

Lokalen att ha en kapacitet på cirka 2 400 personer fördelat på två scener.

Kultur- och konsertarenan Fållan flyttar till lokaler i Slakthusområdet i slutet av 2023. Den nya lokalen i Slakthusområdet byggdes 1912, och renoveras nu till förmån för kulturarenans verksamhet. Efter renoveringen kommer lokalen att ha en kapacitet på cirka 2 400 personer fördelat på två scener, en större för 2 000 personer och en mindre för 400 personer. 

Utöver livemusik kommer det även hållas i evenemang som klubb- och scenkonstprojekt, dessutom tillkommer det en restaurang och bar.

– Att Fållan, som tagit rejält med stryk under pandemin, nu får blomma ut och slå sig till ro i nya, större lokaler känns bra på så många sätt. Nya Fållan blir Stockholms största kulturscen för klubb och konsert – i några av Slakthusområdets mest ikoniska byggnader, säger Fållans nya VD Thea Mårdbrant i ett pressmeddelande.

Fållan kommer att fortsätta sin verksamhet i de befintliga lokalerna fram till årsskiftet och flyttar sedan till de ny lokalerna i slutet av 2023. Under sommaren 2023 kommer Fållan parallellt öppna en sommarscen i Förbindelsehallen som har en kapacitet på 3 000 besökare.

ANNONCE