Nyhet

Carolas svar efter kritikstormen: “Jag är uppriktigt ledsen”

Efter att ha hamnat i blåsväder för sina uttalanden om invandring och gängkriminalitet bemöter nu Carola kritiken och ber om ursäkt på Instagram.

Kritik riktades mot Carola Häggkvist efter att hon uttalat sig om invandring och gängkriminalitet i en intervju med Svenska Dagbladet. I intervjun menade Carola att nya människor som kommer till Sverige bär skulden för gängkriminalitet, vilket ledde till att hon anklagades för att vara främlingsfientlig på sociala medier.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga Den Blomstertid på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, sa Carola till tidningen.

Nu bemöter stjärnan kritiken på Instagram och ber om ursäkt för att hennes uttalanden sårat människor. 


– Jag är uppriktigt ledsen över att en del av mina ord i artikeln på något sätt sårat människor, skriver artisten. 

Carola menar även att intervjun med Svenska Dagbladet egentligen skulle handla om hennes 40 år på scen, men att det istället blev en tre timmar lång utfrågning om religion, politik och samhällsfrågor.

Häggkvist betonar att hennes intention aldrig varit att separera, utan att förena. Hon beskriver hur hon kände sig utlämnad i tidningens våld och att hon var oförberedd på de frågor hon ställdes inför under intervjun.


Artisten avslutar sitt inlägg på Instagram med att säga att hon är djupt ledsen över att ha sårat människor och att det aldrig varit hennes mening.

– Samtidigt vill jag beklaga att jag sårat flertalet människor & grupper som tagit mina ord till sig på ett sätt som skapat avstånd istället för förståelse. För det är jag djupt ledsen, avslutar hon. 

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)


LÄS OCKSÅ: Carola firar 40 år som artist med fyra turnéer – hit kommer hon

ANNONCE