Nyhet

Liam Gallagher om AI-albumet AISIS: "Låter mega"

Det brittiska bandet Breezers projekt, Lost Tapes, presenterar ett tänkt scenario där britpopgruppen Oasis hade fortsatt att göra musik tillsammans.

Under pandemin skrev och spelade Breezer in ett album med inspiration från Oasis tre första album: Definitely Maybe (1994), (What’s the Story) Morning Glory? (1995) och Be Here Now (1997). Resultatet blev AI-albumet AISIS, en samling av åtta låtar som påminner om Oasis klassiska sound.

Breezer beskriver AISIS som ett alternativt verklighetskoncept där Oasis 95-97-uppställning fortsätter att skapa musik. AI-tekniken användes för att ersätta originalsångaren med en AI-simulerad version av Liam Gallagher.

Många skivbolag och artister har uttryckt oro över användningen av AI-versioner av deras musik, men Liam Gallagher har reagerat positivt på AI-albumet. På Twitter svarade han på en fans fråga om vad han tyckte om projektet. Liam svarade att han hade lyssnat på en låt och att den var "bättre än allt annat snizzle där ute". Han fortsatte med att beskriva sin AI-klonade röst som "mega". 


Billboard beskriver låtarna Out Of My Mind och Time fångar Oasis signaturblandning av virvlande gitarrer och Liams nasala sångstil. Andra låtar som Forever och Tonight förmedlar Noel Gallaghers överdådiga arrangemang och The Beatles-influenser. 


Oasis splittrades 2009 när Liam lämnade bandet, och bröderna har sedan dess ständigt kritiserat varandra offentligt samtidigt som de har arbetat med sina respektive soloprojekt. För Oasis-fans är AISIS troligen det närmaste en återförening av bandet de kommer att få. En fyndig person kommenterade på YouTube: "Jag tror att vi har upptäckt en version av Liam som Noel kan arbeta med".

Lyssna på AISIS nedan: 


LÄS OCKSÅ: AI-låt som imiterade The Weeknd och Drake tas bort

ANNONCE