Nyhet

Radioheads Jonny Greenwoods nya karriärval: "Riktigt stolt"

Utöver ett nytt album ger Radiohead-gitarristen nu ut egen olivolja.

I åtta år har Jonny Greenwood, gitarrist i Radiohead och The Smile, bott på en gård i den italienska regionen Le Marche. Där har han tillsammans med vänner och familj skördat och pressat oliver för att tillverka en hantverksmässig extra jungfruolivolja. 

Nu säljs denna olivolja under namnet "Greenwood Oil" för omkring 680 svenska kronor per signerad literflaska via Radioheads W.A.S.T.E. butik. Etiketten på flaskan är designad av Radioheads långvariga konstnär Stanley Donwood.

Greenwood har via Twitter uttryckt att han är "riktigt stolt över den slutliga produkten", trots att det är något som "rockstjärnor i en viss ålder tycks dras till". Han tillade att det är beroendeframkallande att skörda och pressa de fantastiska frukterna och att tillbringa mer och mer tid med italienska vänner i det vackra landet.


Han avslutar med att skriva: "Mejo de cusci' non se trova. Jemo a manga!", vilket grovt översatt från en regional italiensk dialekt betyder: "Det finns inget bättre än detta. Låt oss äta!".

Tidigare denna vecka meddelade Greenwood att han släpper ett album tillsammans med den israeliska rockmusikern Dudu Tassa. Albumet, Jarak Qaribak, släpps den 9 juni och innehåller bland annat singeln Ashufak Shay med libanesiska sångaren Rashid Al Najjar


Greenwood och Tassa har samproducerat albumet, som är mixat av Radioheads långvariga samarbetspartner Nigel Godrich. Albumets titel översätts till "Din granne är din vän" och innehåller bidrag från musiker som Ahmed Doma, Nour Freteikh, Mohssine Salaheddine, Safae Essafi och Karrar Alsaedi.

LÄS OCKSÅ: 30 skivor du bör kolla in 

ANNONCE