Nyhet

Rättstvist mellan Soundgarden och Chris Cornells änka löst

Efter flera år av rättsliga tvister har parterna nu kommit med en överenskommelse om de opublicerade låtarna.

Soundgarden-bandmedlemmarna och Chris Cornells änka, Vicky Cornell, meddelade nyligen att de har löst sina rättsliga tvister. I ett gemensamt uttalande förklarade parterna att försoningen innebär ett nytt samarbete som kommer att göra det möjligt för Soundgarden-fans världen över att lyssna på de sista låtarna som bandet och Chris arbetade på, rapporterar Rolling Stone.

Tvisten började 2019, två år efter Chris Cornells död, då Vicky Cornell stämde de kvarvarande medlemmarna i Soundgarden. Hon anklagade dem för att hålla inne med royaltyintäkter i syfte att få tillgång till sju outgivna inspelningar. Bandet hävdade att inspelningarna gjordes för ett Soundgarden-album och därmed tillhörde gruppen.

Vicky Cornell stämde Soundgarden igen 2021, med påståendet att bandet försökte köpa ut hennes andel i Soundgarden "för det löjligt låga beloppet på mindre än 300 000 dollar". Under denna tvist hävdade Soundgarden-medlemmarna att Cornell spärrade dem från sina sociala medier-konton, men de fick så småningom åter tillgång till dessa.


I det gemensamma uttalandet förklarade Soundgarden och Vicky Cornell att de nått en gynnsam förlikning utanför rätten: 

– Soundgarden och Vicky Cornell, på uppdrag av Estate Of Chris Cornell, är glada att kunna meddela att de har nått en uppgörelse utanför domstol i godo. Försoningen markerar ett nytt partnerskap mellan de två parterna, vilket gör att Soundgarden-fans runt om i världen kan höra de sista låtarna som bandet och Chris arbetade på. De två parterna förenas och går samman för att driva, hedra och bygga vidare på Soundgardens otroliga arv såväl som Chris outplånliga prägel på musikhistorien – som en av de största låtskrivarna och sångarna genom tiderna.

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: "Chris Cornell framstod som den stöttande Seattle-idealisten"


ANNONCE