Nyhet

Aphex Twin släpper augmented reality-app

I slutet av juli släppte den irländska dj:n och kompositören Aphex Twin sitt första officiella material på fem år.

Ep:n Blackbox Life Recorder 21f / In a Room7 F760 kom med fyra spår, som nu ackompanjeras av en ”förstärkt verklighets”-app, eller ”augmented reality”-app på engelska, enligt NME.

I ett kryptiskt inlägg på X (tidigare Twitter), länkade artisten till appen tillsammans med texten ”YXBoZXh0d2lu”, som översätts till ”aphextwin” om man avkrypterar meddelandet med hjälp av programmeringsmetoden Base64.

Med appen kan användaren se en alternativ och interaktiv värld genom mobiltelefonen, som visar albumkonst, musik och video relaterad till Blackbox Life Recorder 21f / In a Room7 F760.

Det interaktiva landskapet aktiveras genom att skanna ep:ns albumkonst.


Appen finns att ladda ner för Android här och för Apple-användare här. En förhandstitt finns dessutom att se nedan:

Den 10 juni besökte Aphex Twin Sverige för en spelning på Rosendal Garden Party i Stockholm. GAFFAs Simon Svensson gav spelningen fyra av sex i betyg:

"Det är kanske i den referensen som jag återigen påminns om hans enastående inflytande. Elektronisk musik skulle vara oförändrat annorlunda utan denna gåtfulla irländare. Med sin estetik likt Poème Électronique har han orubbligt förvandlat musiklandskapet. Genom att följa sin unika musikaliska väg och behålla sin mystiska persona, blir det nästan omöjligt att hitta jämförelser och formulera en beskrivning av upplevelsen. Kanske har de musiker som ogillar journalister en poäng – viss musik förlorar sin magi när den försöker beskrivas, och ibland kan det till och med vara omöjligt."


Läs hela recensionen här.

LÄS OCKSÅ: ARTISTERNA STÄMS - ANKLAGADE FÖR NFT-BLUFF

ANNONCE