Nyhet

Metalfestival släppte biljetter till 2024 – sålde slut på rekordtid

Knappt hann årets upplaga av den tyska metalfestivalen Wacken Open Air gå i mål, innan nästa års upplaga sålde slut alla biljetter.

I förra veckan bjöd Wacken Open Air sina besökare på uppträdanden av bland andra Iron Maiden, Megadeth, Dropkick Murphys och Anthrax, för att nämna några.

Besökarna fick dock också tampas med omfattande regnoväder, som gjorde framkomligheten besvärlig.

– För första gången i vår historia har vi behövt be delar av publiken att stanna hemma, sa festivalgeneralen Thomas Jensen till SVT Kultur, i mitten av förra veckan.


Besökarna som fanns på plats tilläts stanna, men de som var på väg till festivalen i motorfordon uppmanades att vända eller inte påbörja resan överhuvudtaget.

Festivalen avslutades i lördags, och redan under gårdagen släpptes förköpsbiljetterna till nästa års upplaga. Bara timmar senare meddelade arrangörerna att Wacken Open Air 2024 hade sålt slut.

I ett pressmeddelande på festivalens hemsida skriver arrangörerna bland annat:


”Alla biljetter till Wacken Open Air 2024 sålde slut på rekordtiden 4,5 timmar! Faktumet att 85 000 biljetter är slut är helt fantastiskt!”

I ett inlägg på Instagram skriver festivalen:

”Vi tackar ödmjukast för ert förtroende! Särskilt efter starten till årets festival där delar av vår metalfamilj inte kunde fira med oss, uppskattar vi att communityt fortsatt står vid vår sida. Vi ser så mycket fram emot att fira ännu ett fantastiskt metalparty med er nästa år.”


Klara artister till nästa års festival, som äger rum mellan den 31 juli och 3 augusti 2024, är bland andra Scorpions, Amon Amarth, In Extremo och Blind Guardian.


LÄS OCKSÅ: LEMMYS ASKA FÅR VILOPLATS PÅ TYSK HÅRDROCKSFESTIVAL

ANNONCE