Nyhet

Beskedet från Albarn: Blur tar paus på obestämd tid

Tidigare i år återvände Blur till livescenen och släppte samtidigt sitt nionde studioalbum The Ballad Of Darren, efter att ha haft uppehåll i åtta år.

Nu meddelar frontmannen Damon Albarn att bandet återigen tar paus tills vidare.

– Det är dags att knyta ihop den här kampanjen. Det är för mycket för mig. Det var rätt grej att göra, en stor ära att spela de här låtarna igen, spendera tid med grabbarna, göra ett album, bla bla bla. Jag säger inte att jag inte kommer göra det igen, det var en stor succé, men jag ältar inte det förflutna, säger Albarn i en intervju med franska Les Inrockuptibles, enligt Far Out Magazine.

I intervjun berättar Albarn vidare att han just nu jobbar på en opera som kommer att spelas i Paris under nästa år. Han avslöjar också planer på att slå sig ihop med Jamie Hewlett för att börja jobba på ett nytt Gorillaz-album.


Blurs spelning på Way Out West i somras fick fem av sex stjärnor av GAFFAs Tommy Juto, som bland annat skriver:

”Blur anno 2023 är fortfarande ett mycket bra band. Nya, poporienterade albumet The Ballad Of Darren låter riktigt fräscht och alla fyra medlemmar tycks ha roligt tillsammans igen. Till och med Graham Coxon. Så när allt kommer omkring kanske Albarn faktiskt menar det han säger om att kvällen i Göteborg är så fantastisk.”

Läs hela recensionen här.


LÄS OCKSÅ: LASSE HOLM STÄLLER IN HELA SIN VÅRTURNÉ

ANNONCE