Nyhet

Pussy Riots historia blir tv-serie – baseras på grundarens självbiografi

"Jag ångrar ingenting. Om Pussy Riots historia kan inspirera en ny generation av rebeller, var det inte förgäves”

Det politiska punkkollektivet Pussy Riot skildras i en kommande tv-serie om gruppens historia och karriär.

Enligt Deadline slutförde nyligen artisten och aktivisten Nadya Tolokonnikova, grundaren av Pussy Riot, en deal med STX Entertainment, som ska utveckla serien.

Serien baseras på Tolokonnikova kommande självbiografi, och uppges också vara det första manuset som får fullt stöd från grundaren själv.


Projektet ska enligt utsago återge Tolokonnikovas resa från att vara ung flicka i Sibirien, till att bli organisatör och demonstrant, så väl som Pussy Riots ursprung och framväxt. Motståndet mot Vladimir Putin kommer också att vara en del av handlingen.

”Jag var en fattig 20-årig konstnär som studerade filosofi och han var en av de mest mäktiga, rika och farliga männen på jorden. 2011 gick jag emot honom, oavsett konsekvenserna. Efter år av fångenskap, trakasserier, attacker och trauma är jag redo att dela den här historien”, säger Tolokonnikova i ett uttalande, enligt Deadline, där hon fortsätter:

”Mina släktingar och vänner har blivit förgiftade, min regering vill se mig död, men jag ångrar ingenting. Om Pussy Riots historia kan inspirera en ny generation av rebeller, var det inte förgäves.”


Tv-serien har i skrivande stund inget officiellt premiärdatum.

LÄS OCKSÅ: PUSSY RIOT OCH AVENGED SEVENFOLD SLÄPPER SINGEL

ANNONCE