Nyhet

Bruce Barthol från Country Joe & The Fish är död

Basisten från ett av San Francisco-scenens storband har gått bort vid 75 års ålder.

Det har varit tyst om Country Joe & The Fish i många år. Men under sin storhetstid i slutet av 1960-talet var gruppen faktiskt ett av tidens betydelsefulla namn – inte minst i hemstaden San Francisco, där de ingick i en musikscen som även innehöll namn som Big Brother & Holdingbolaget, Grateful Dead och Quicksilver Messenger Service.

Nu har basisten Bruce Barthol gått bort vid 75 års ålder. Det framgår av en Facebook-uppdatering från bandets gamle gitarrist Barry "The Fish" Melton, som bland annat skriver:

"Åh det här är så svårt...(jag) såg honom på alla hjärtans dag och trodde att han hade mycket längre kvar...han var en så underbar person...vi gick på gymnasiet tillsammans och hade träffats ännu tidigare... nämnde jag att han spelade bas i en av de tidigaste elektriska versionerna av Country Joe & The Fish?"

Country Joe & The Fish släppte sitt debutalbum Electric Music for Mind and Body 1967 och uppträdde samma år på Monterey Pop Festival – världens första rockfestival. Barthol dök också upp på gruppens två efterföljande album, I-Feel-Like-I'm-Fixin-to-Die (1967) och Together (1968), innan han lämnade gruppen på grund av interna oenigheter.


LÄS OCKSÅ: Daft Punk överraskar med släpp av outgiven musik


ANNONCE