Nyhet

Leaving Neverland-regissören kritiserar ny Michael Jackson-film

Dan Reed, regissören till den uppmärksammade dokumentären Leaving Neverland från 2019, riktar kritik mot den kommande filmen om Michael Jacksons liv.

Bakom den kommande filmen Michael står producenten Graham King och manusförfattaren John Logan, som tillsammans skapade Bohemian Rhapsody om Queen-sångaren Freddie Mercurys liv, enligt Deadline.

Manuset följer Michael från barndomen i syskongruppen Jackson 5, till att bli världens största popstjärna som vuxen. Enligt källor till Deadline har man valt att inte ducka för plastikoperationerna eller pedofilanklagelserna mot honom.

Reeds kritik riktar sig mot att filmen görs i samarbete med Jacksons efterlevande, och hur pressen valt att rapportera om nyheten.


I en gästkrönika i The Guardian skriver han bland annat:

”Den totala frånvaron av upprörda röster efter filmens tillkännagivande visar att Jacksons förförelse fortfarande är en levande kraft som sträcker sig bortom graven.”

Han fortsätter också med att skriva att filmen ”kommer att glorifiera en man som våldtog barn” och att ”budskapet är att om en pedofil är tillräckligt rik och populär, så kommer samhället att förlåta honom.”


Dokumentären Leaving Neverland släpptes 2019 och innehåller intervjuer med två män som berättar om hur de blev sexuellt utnyttjade av Michael Jackson under 90-talet. Den vann en Creative Arts Emmy, men Reed fick också kritik för beslutet att inte låta Jacksons familj komma till tals i dokumentären.

LÄS OCKSÅ: NICK CARTER EFTER ANKLAGELSER OM SEXUELLA ÖVERGREPP: EN SMUTSKASTNINGSKAMPANJ

ANNONCE