Nyhet

Osläppt material från Michael Jackson stulet – sprids online

"Vi vet vem det är, vi jobbar med polisen och gör allt vi kan för att få någon sorts lösning på det här."

En av Michael Jacksons samarbetspartners sedan 18 år tillbaka, Brad Sundberg, har på senare år börjat hålla föreläsningar om popstjärnan, under namnet In The Studio With MJ.

På föreläsningarna får fans bland annat ta del av behind-the-scenes-material, lyssna på tidigare osläppt musik och urklipp från inspelningssessioner och musikvideos.

Under en föreläsning i Bryssel i slutet av januari blev Sundbergs laptop stulen när han lämnade den oövervakad. En av deltagarna ska ha tagit datorn och flytt genom ett fönster ut på taket, enligt Suggest.


– Vi vet vem det är, vi jobbar med polisen och gör allt vi kan för att få någon sorts lösning på det här, sa Sundberg i en video på Instagram som sedan dess plockats ner, men finns att se här. Sundberg berättar vidare:

– Jag vet inte vad som kommer hända. Det finns en del coolt material på datorn som personen nu har i sin ägo och det kan dyka upp till försäljning, det kanske laddas upp, vem vet. En stor del av mitt material stals idag och det känns sorgligt.

I ett senare inlägg (om också plockats ner) förklarade han att även personlig data fanns på datorn, så som foton, anteckningar och liknande. Detta ska också ha spridits online och i inlägget ber Sundberg allmänheten att rapportera läckt material om det dyker upp, enligt Suggest.


Brad Sundberg jobbade som studiotekniker ihop med Jackson från 1985 och hjälpte till att skapa album som Bad, Dangerous, HIStory och Blood On The Dancefloor.

LÄS OCKSÅ: MICHAEL JACKSONS LÅTKATALOG PÅ VÄG ATT SÄLJAS FÖR REKORDBELOPP

ANNONCE