Nyhet

Steve Albini sågar Steely Dan – artister reagerar

Orden är hårda och känslorna delade kring det amerikanska rockbandet.

Musikern, musikjournalisten och producenten Steve Albini (Big Black, Rapeman, Shellac) gick nyligen till attack mot rockgruppen Steely Dan på Twitter, och nu har flera artister gett sig in i en debatt om gruppens musikaliska kvalitéer, enligt NME.

”Jag kommer alltid vara typen som kastar skit på Steely Dan”, skrev Albini i ett inlägg på Twitter tidigare i veckan. I samma tråd fortsätter han göra just det:

”Det finns nån video där de pratar om varje låt på ett album och för varje låt börjar den inte-skallige med att säga ’den här låten grundar sig i min kärlek till bluesen, det är bara en väldigt bluesig blues. Djup blues.’ Och fortsätter sedan med att lägga sina töntiga jazz-händer på det jävla elpianot.”


Albini fortsätter:

”Musik gjord enbart i syfte att ge bröllopsband en chans att ta ut svängarna lite.”

Som respons på Albinis tråd har nu flera andra artister gett sig in i en debatt om bandet. Musikern och skådisen Jenny Lewis (Rilo Kiley), skriver:

”Jag fucking älskar Steely Dan.”


Skådespelaren Ben Stiller svarar i sin tur Lewis med ett kort ”jag med.”


St. Vincent är också på Lewis sida, hon skriver: ”Bara så att alla vet – JAG FUCKING ÄLSKAR STEELY DAN.”


Singer-songwritern Jason Isbell står däremot på Albinis sida och skriver:

”Min fru hatar Steely Dan så mycket att hon startar en fan-grupp som heter The Albini Babes.”, varpå Albini själv kommenterade: ”Sir, snälla skicka den bästa komplimangen du kan komma på till din fruga. Hon är en bra kvinna.”

Steely Dan själva har ännu inte kommenterat debatten, enligt NME.

LÄS OCKSÅ: RED HOT CHILI PEPPERS-TRUMMIS ÖVERRASKAR 17 PERSONER PÅ EN AUSTRALISK PUB


ANNONCE