Nyhet

Tidigare osläppt material av The Prodigy dyker upp online

”Ett unikt projekt drivet av fem professionella individer som jobbar åt olika håll, alla med tajt koppling till musikindustrin på ett eller annat sätt.”

I år är det fyra år sedan The Prodigys frontman Keith Flint gick bort. I samband med dödsfallet tog gruppen en paus från turnélivet, men har sedan dess kommit tillbaka med ny musik och liveframträdanden.

På sajten ”The Prodigy – All Souvenirs Are Here” har nu ett antal tidigare osläppta demos, låtar och live-inspelningar dykt upp för allmän lyssning. När man besöker sidan möts man av en pop-up som förklarar:

”Lystring all personal! Den här sajten är inte officiell! Det här är ett crowdfunding-projekt för de som gillar att leta i skivbackarna. Målet med projektet är att organisera all information och skapa ett omfattande arkiv som är lätt att använda!”


På sidan kan man skumma igenom alltifrån gamla setlists till samples, promo-material och sällsynta releaser.

Bland materialet finns exempelvis en cover på The Specials hitlåt Ghost Town, en alternativ video till Take Me To The Hospital och en live-cover på Madness låt Night Boat To Cairo.

Sajtens skapare har också samlat ihop grafiskt material från turnéer, albumdesign och intervjuer med bandmedlemmarna, enligt NME. Läser man vidare framgår det att sidan är ”ett unikt projekt drivet av fem professionella individer som jobbar åt olika håll, alla med tajt koppling till musikindustrin på ett eller annat sätt.”


”På vår hemsida samlas information om det stora bandet som har blivit av allmänt intresse under de senaste åren”, skriver personerna bakom hemsidan.

Lyssna på The Prodigys version av Ghost Town här:

Under våren och sommaren 2023 beger sig The Prodigy ut på turné och besöker bland annat EXIT Festival i Serbien, Mad Cool i Spanien och Ilosaarirock i Finland.


LÄS OCKSÅ: THE WHO REDO MED NYTT LIVEALBUM - OCH EUROPEISKA KONSERTER

ANNONCE