Nyhet

Återskapar Star Wars-temat i Logic – med hjälp av samplingar

En bakom-kulisserna-video tycks även vara på gång att laddas upp på samma YouTube-kanal som kompositionen är upplagd.

Begränsningarna för hur trovärdiga produktioner man kan göra endast med hjälp av en dator krymper allt mer. Inte minst tack vare stora bibliotek bestående av samplade ljud och instrument kan man idag uppnå rent ut sagt häpnadsväckande resultat när det handlar om att efterlikna exempelvis ett trumset eller en orkester. Det enda egentliga kruxet är att ganska många olika upptagningar behövs för att få emuleringarna att framstå realistiska, med andra ord kan det ofta bli en resurskrävande uppgift för en dator att jobba med de riktigt stora ljudpaketen.

En förmodad sovrumskompositör vid namn Simon Passmore har nu lyckats återskapa inget mindre än John Williams klassiska tema till Star Wars-filmerna. Ni vet den där låten som brukar spelas i början av filmerna samtidigt som en bakgrundstext rullar vertikalt över skärmen. Vad som framförallt imponerar är att han lyckats återskapa stycket i det helt vanliga musikprogrammet Logic och via samplingar, i synnerhet från paketet Aaron Ventures Infinite Brass

En bakom-kulisserna-video tycks även vara på gång att laddas upp på samma YouTube-kanal som kompositionen är upplagd.


Lyssna här själv och se hur bra Simon lyckades. Är det möjligt att skilja hans version från John Williams originalinspelning?

LÄS OCKSÅ: Hårdrocksband prisas som årets folkbildare

ANNONCE