Nyhet

LYSSNA: Lukas Graham delar hemvideor

Popstjärnan bjuder in kända gäster i förhandsvisningen av det kommande albumet.

Senare i veckan släpps Lukas Grahams nya album 4 (The Pink Album). Redan nu kan du dock få en förhandstitt i form av singeln Home Movies. Det är en duett med den texanske, flerfaldigt Grammy-nominerade Mikey Guyton. Låten släpptes i fredags och kan höras nedan.

Resten av albumet släpps den 20 januari och Guyton är inte den enda internationella gästen. G-Eazy på Share That Love har bidragit med hiphopatmosfär och R&B-hitmakaren Khalid har varit med i Wish You Were Here.

"Home Movies är en ballad, en duett som handlar om livet mer än kärlek. Sammanträffandet av en person som möter en annan och den retrospektiva förståelsen att livet levs nu, men förstås baklänges”, säger Lukas om låten i ett pressmeddelande och fortsätter:


"Sättet som Mickeys röst komplimenterar min gör texten till låten otroligt levande. Och sedan tycker jag att våra harmonier är helt underbara i den sista tredjedelen av låten."

LÄS OCKSÅ: Lukas Graham – ”Jag tycker det är för mycket daltande”

Man frestas att tro att Lukas har hämtat inspiration från Kierkegaard och den danske filosofens berömda citat om att "livet måste förstås baklänges, men måste levas framåt". Ett nästan 200 år gammalt (sammanfattat) citat som fortfarande är aktuellt för oss människor – speciellt i perioder då man bara behöver hitta fotfästet – och kan ge inspiration till reflektion över sin tillvaro: Vad är det som betyder något egentligen?


Det är nästan som om ett romantiskt, filmiskt universum, ganska passande i förhållande till låtens titel, utspelar sig i Home Movies.

"Min favoritrad från refrängen är: 'Alla har en historia som ingen känner till', för det gäller oss alla. Vi har alla våra ovärdiga ögonblick och dunkla förflutna att ta itu med, och som hjälper till att göra livet vackert när vi lyckas höja oss över fördomarna och uppnå våra unika öden”, säger han och kompletteras av United Stage i pressmeddelandet:

"Lukas cyklar fortfarande till och från samma studio där allt började förr i tiden. Glädjen över att skapa ny musik och konsten i den finns kvar. De musikaliska rötterna och överskottet lyser igenom på den nya låtasamlingen, som bl.a. andra saker, består av hitsinglar som Lie, Share That Love och Wish You Were Here", säger konsertarrangören och skivbolaget.


Räkna med en stor intervju med Lukas Graham i nästa nummer av GAFFA som kommer ut den 31 januari.

LÄS OCKSÅ: Tusen historier om glädje och tårar

ANNONCE