Nyhet

Miley Cyrus slår streamingrekord med ny låt

Med mer än 100 miljoner streams på en vecka slår Miley Cyrus både sitt eget och Spotifys rekord.

Den 19 januari 2023 slog Miley Cyrus rekord när hennes senaste låt Flowers utsågs till den mest streamade låten på en vecka i Spotifys historia. Hela 100 000 000 streams på bara sju dagar. Som Spotify skriver på sin Twitter: "Hon kan köpa sina egna blommor och slå sina egna rekord. @MileyCyrus Flowers blev precis den mest streamade låten på en enda vecka i Spotifys historia":

Det är dock inte första gången som Miley Cyrus släpper en sådan bomb av en hit – 2013 släppte hon Wrecking Ball, som låg på toppen av Hot 100 i tre veckor.

Det har gått en hel del rykten på sociala medier om att den nya låten handlar om Mileys exman, Liam Hemsworth. Mycket tyder på att så är fallet. Släppet av singeln inföll på Hemsworths födelsedag den 13 januari och i texten står det bland annat:

"Built a home and watched it burn / I can love me better than you can"

Jana Coffrey, Spotifys artist & label partnership lead, säger till Variety i samband med nya låten:

"Sången fick en fantastisk start och den har bara växt därifrån. Istället för att se ett stort antal streams på en enda dag, som sedan faller av under veckans gång, har antalet bara blivit större för varje dag sedan lanseringen. Miley är tillbaka och med hennes nya album Endless Summer Vacation som kommer ut om några månader är detta bara början.”

LÄS OCKSÅ: Miley Cyrus släpper ny låt och musikvideo

ANNONCE