Nyhet

Samsung förbereder brakstor mobilskärm

Denna gång gäller det en smartphone där skärmen – bortsett från att kunna fällas ihop – även kan skjutas ut.

Stora mobilskärmar är något av en vattendelare bland många konsumenter. Medan vissa gillar att kunna använda skärmen till det mesta menar andra att det finns datorer och surfplattor för videotittande. På samma gång finns också surfplattorna som ibland närmast går att förväxla med mobiltelefoner; är det en stor telefon eller en stor surfplatta? 

Samsung är en av de ledande aktörerna när det kommer till de riktigt stora mobilskärmarna. Utöver att vara bland de första att lansera en hopfällbar smartphone har nu ytterligare en prototyp tagits fram. Denna gång gäller det en smartphone där skärmen – bortsett från att kunna fällas ihop – även kan skjutas ut. Telefonen, som Samsung valt att kalla för Flex Hybrid, har designats ungefär som de hopfällbara enheter vi redan sett. Skillnaden är att skärmen utöver att vara hopfällbar också kan skjuta ut sin vänstra sida för ytterligare yta. 

Det finns fortfarande väldigt lite information om enheten och Samsung har varken sagt något som gäller upplösning eller ljusstyrka. Däremot har de uppgett att skärmen kan växa från 10,5 tum med ett bildförhållande på 4:3 till 12,4 tum med ett bildförhållande på 16:10.


Samsung säger att denna konceptpryl är tänkt att visas upp på den stora teknikmässan CES 2023 som äger rum i Las Vegas i slutet av denna vecka.

ANNONCE