Nyhet

Anthony Meo är död

Originaltrummisen i Biohazard har avlidit efter en tids kamp mot cancer.

Anthony Meo spelade trummor i det amerikanska hardcore/metal-bandet Biohazard under 1987 och 1988 och medverkade på bandets första demo. Han blev sedan ersatt av Danny Schuler.

Bandets demo innehöll låtar som Master Race och America vars texter väckte uppståndelse. Vissa journalister tyckte att texterna var fascistiska och sympatiserade med vit makt-rörelsen. Både nämnda Schuler och frontmannen Evan Seinfeld var dock själva judar och i en intervju med FoundryMusic.com som gjordes 2003 så försvarade sångaren texterna i början av karriären med att bandet ville chockera med de vaga och metaforiska texterna för att få uppmärksamhet. Han säger att de aldrig var rasistiska.

Anthony Meos bortgång meddelades av Biohazards gitarrist och sångare Billy Graziadei i sociala medier:

"RIP Anthony Meo. Du förde oss alla tillsammans, du kommer att leva vidare för evigt genom det vi skapat tillsammans!"

Danny Schuler som ersatte Anthony som trummis i slutet av 80-talet sörjer också bortgången och skriver på Instagram

"Anthony Meo var den ursprungliga trummisen i Biohazard och en av grundarna av bandet. Han var också en vän som jag har känt sedan jag var 5 år gammal. Vi växte upp tillsammans och jag såg upp till honom som trummis."

Han berättar att Anthony bodde två kvarter ifrån honom i Canarsie, Brooklyn och brukade komma förbi och spela trummor.

"Han var några år äldre än jag, men vi var vänner. Jag minns att jag såg honom med Biohazard i början. Och när han lämnade bandet och jag gick med, så gav han mig sin välsignelse", skriver han och avslutar sedan med att säga:

"Han var verkligen unik, levde livet på sina villkor. Och en fantastisk trummis. Vila i frid min bror, och tack för att du visade mig vägen."

Meo kom ofta till spelningarna på senare år och det påminde alla om hur viktig han var för bandet. 

Nedan kan du se musikvideon till Biohazards Panic Attack:



LÄS MER: Takida släpper ny singel – åker ut på sommarturné

ANNONCE