Nyhet

Bruce Springsteen gästar bandet som ansågs kopiera honom

New Jersey-bandet The Gaslight Anthem är tillbaka med ny musik och på singeln History Books gästar ingen mindre än Bruce Springsteen.

Singeln och tillika titelspåret anländer tillsammans med nyheten om att bandets nya album History Books släpps den 27 oktober - deras första på nio år.

Albumet är inspelat tillsammans med producenten Peter Katis som tidigare jobbat med bland andra The National, Interpol och Kurt Vile och kommer att släppas genom bandets egna skivbolag Rich Mahogany Recordings i samarbete med Thirty Tigers.

"Jag tycker att förlåtelse är så viktigt på så många nivåer, men jag har lärt mig att man i vissa fall behöver klippa banden med de människor som har gjort dig illa”, säger The Gaslight Anthems sångare Brian Fallon om titelspåret i ett pressmeddelande och fortsätter:

"
När Bruce Springsteen sa att jag borde skriva en duett för oss, tror jag att mitt huvud exploderade. Det kommer aldrig att bli gammalt för mig att en av de största låtskrivarna i världen, och rösten från en av mina hjältar för alltid kommer att förevigas i en låt jag skrev vid ett litet skrivbord av trä i oktober i New Jersey."LÄS MER:
LISTA: Här är Bruce Springsteens bästa album

ANNONCE