Nyhet

Liam Gallagher om Kent – "Absolute rubbish"

Oasis tidigare frontman Liam Gallagher skräder inte orden när det kommer till det numera avsomnade rockbandet Kent.

Hultsfredsfestivalen hålls aktuell genom dokumentärer trots att det är över ett decennium sedan den sista upplagan ägde rum. Vi berättade nyligen om en podcastdokumentär i fem delar vid namn Hultsfred – Festivalen Som Förändrade Sverige som produceras av journalisten Christian Gustafsson från tidningen Barometern-OT.

Nu har alla fem avsnitt släppts. Den första delen fokuserar på 80-talet när ett "svenskt Roskilde" föds. Det berättas både om fiaskot som gjorde att de höll på att gå omkull direkt, samt framgången när världsartister började att komma till byn. Del två och tre delar upp 90-talet på mitten och berättar först om när Sven-Ingvars blev en kultspelning värd att minnas och hur Oasis slog sönder stadshotellet. För att sedan gå vidare och berätta hur arrangörerna lyckades boka Rammstein för 4000 kronor och den värsta händelsen i festivalens historia, när en kvinna i publiken tragiskt nog omkom under en konsert med Hole. I de två avslutande avsnitten berättas både om publikrekord och konkursen.

I det andra avsnittet berättar den tidigare Kent-gitarristen Martin Roos om bandets spelning i öltältet på festivalen 1994. Det då relativt okända bandet hade inte ens hunnit släppa det självbetitlade debutalbumet än, det kom året efter. Enligt gitarristens utsago ska Oasis frontman Liam Gallagher ha kikat förbi och uttryckt att bandet var "absolute rubbish". Han försvann från spelningen efter bara någon minut.

"Han tyckte vi var svindåliga", säger Martin Roos i avsnittet som du kan lyssna på i sin helhet nedan:


LÄS MER: BACKSPEGELN: Kent snackar alkohol: "Doping för själen"


ANNONCE