Nyhet

LYSSNA: Roger Waters nytolkar The Dark Side Of The Moon

Det går nu att höra det första smakprovet i form av Money.

I våras firade The Dark Side Of The Moon – Pink Floyds klassiska album från 1973 – sin 50-årsdag. Ett album som på allvar skrev in Pink Floyd i rockhistorien.

Det var bandets åttonde studioalbum – och det första i en serie konceptuellt orienterade verk med Roger Waters som den främsta låtskrivaren. Man skulle kunna hävda att albumet markerar starten på en ny fas efter de mer psykedeliska albumen Ummagumma (1969), Atom Heart Mother (1970), Meddle (1971) och Obscured By Clouds (1972).

När det släpptes i mars 1973 hade Pink Floyd redan framfört materialet från albumet live under titeln Dark Side Of The Moon – A Piece For Assorted Lunatics.

Den 24 mars tidigare i år släpptes ett boxset med anledning av jubileet. Här fick man både det remastrade albumet i flera olika mixar samt ett helt nytt livealbum, inspelat på turnén i kölvattnet av releasen och med titeln Live At Wembley Empire Pool, London 1974.

Roger Waters lämnade bandet 1985, även om han var med på välgörenhetsspelning 2005, och är numera soloartist. Han har valt att nytolka det ikoniska albumet från 1973 som han var med och skrev och första smakprovet är Money.

 


The Dark Side of the Moon Redux kommer att innehålla nytolkningar från Roger Waters av alla tio låtar från originalet samt en ny tretton minuter lång låt på slutet som är inspirerad av originalverket. Det nya albumet släpps 6 oktober. 


LÄS MER: Roger Waters avfärdar kritik om nazism: ”Vill tysta mig”

ANNONCE