Nyhet

Malmö vann kampen om Eurovision Song Contest 2024

Fyra städer slogs om att få arrangera Eurovision Song Contest 2024, nu står det klart att det hålls i Malmö.

SVT bekräftar att det blir Malmö som får arrangera Eurovision Song Contest nästa år.

Som traditionen lyder så är det vinnarens land som får möjligheten att arrangera nästa års tävling och efter att Loreen vann 2023 så står det nu klart att Malmö blir värd för tävlingen under 2024. De tre andra städerna som visade intresse var Stockholm, Göteborg och Örnsköldsvik men enligt Ebba Adielsson, exekutiv producent och ytterst ansvarig för Eurovision Song Contest 2024, föll valet på Malmö efter en helhetsbedömning.

– Malmö är en fantastisk stad med ett rikt kulturliv, och de har en väldig bra infrastruktur. Det har hänt väldigt mycket sedan sist Malmö arrangerade Eurovision Song Contest 2013, säger hon till SVT Kulturnyheterna.

Sverige har varit värdland för tävlingen sex gånger tidigare. I tre av dessa fall har Stockholm fått agera värd medan Malmö och Göteborg har fått arrangera tävlingen två gånger respektive en gång.

– Det finns en smart och hållbar logistik som gör förutsättningarna väldigt goda i Malmö att skapa en fest för hela Europa, både för besökarna på plats och för tittarna hemma, fortsätter Ebba Adielsson.

Den 7 och 9 maj hålls semifinalerna och finalen går av stapeln den 11 maj i Malmö Arena.

LÄS MER: LISTA: De tio bästa låtarna med ABBA

ANNONCE