Nyhet

Pop och hiphop möter symfoniorkester på festival

Gränslandet vill förena människor med en symfonisk fest som bland annat gästas av Moonica Mac och Erik Lundin.

För sjunde året i rad genomförs festivalen Gränslandet, denna gång på Trädgården i Stockholm, och på fredagen 18 augusti är det popartisten Moonica Mac som möter Symfoniorkestern medan de sistnämnda gästas av rapparen och hiphopartisten Erik Lundin på lördagen 19 augusti. 

Moonica Mac spelar både klassiska låtar och bjuder på nya nummer. Hennes senaste album Part Two som släpptes förra året fick full pott av GAFFAs recensent Alexandra Lovén som beskrev det som en "färgstark ljudbild och lekfulla melodier inspirerat av en inre frigörelse." Ett utdrag ur recension är: "Part Two ger utrymme för hela känsloregistret med breda penseldrag, viktiga budskap och stor variation." Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Releasekonserten för albumet förra året gavs på Trädgården i Stockholm och sålde slut. 

Erik Lundin möter Symfoniorkestern för första gången. 2015 slog han igenom med singeln Annie Lööf och har sedan dess samarbetat med artister som Adam Tensta, Maskinen, Elliphant, Daniel Adams-Ray och Promoe. Erik har blivit prisad som Årets Textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammisgalan och P3 Guldgala.

Symfoniorkestern kommer även att framföra musik ur Wagners epos Nibelungens Ring tillsammans med dirigenten Christian Karlsen. Cellisten Amalie Stalheim och tonsättaren Molly Joyce kommer också att uppträda.

LÄS MER: Stad byter namn till Swiftie Clara – Taylor Swift blir borgmästare

ANNONCE