Nyhet

Quicksand och Fireside åker ut på Skandinavienturné

Kvällen kommer att innehålla två fulla set från vardera band.

Quicksand är ett band inom genren post-hardcore med Walter Schreifels, tidigare i både Gorilla Biscuits och Youth of Today, som kreativ ledare. De släppte den självbetitlade debut-EP:n samma år som bildandet skedde i New York, 1990. Men det var först med debutalbumet Slip (1993) som man nådde framgångar. Sedan dess har bandet släppt ytterligare tre giv varav det senaste, Distant Populations, landade 2021.

Fireside turnerade flitigt både i USA och Europa under 90-talet och det tidiga 00-talet. De hann med att vinna Grammisar, uppträda på Lollapalooza och tacka nej till ett samarbete med producenten Rick Rubin innan de tog en paus. Genombrottet kom med det andra albumet Do Not Tailgate (1995) som med låtar som Kilotin och Left Rustle gjorde Fireside till ett omtalat hardcoreband. Efter Get Shot (2003) tog bandet en lång paus för att med två nya medlemmar återvända med nya skivan Bin Juice 2022. GAFFAs recensent Mathias Skeppstedt beskrev det som "ett stabilt comeback-album". 

Ett utdrag ur recensionen: "På Bin Juice ligger mycket av fokus på rytmerna – basen är distad, tung och hög och trummorna får fritt driva låtarna på ett väldigt attraktivt sätt". Läs recensionen i sin helhet här.

Turnédatum:

12 oktober – John Dee, Oslo
13 oktober – Slaktkyrkan, Stockholm
15 oktober – Vega, Köpenhamn

Biljetterna är släppta i detta nu via Luger.se

LÄS MER: Fireside släpper singel – första på 19 år


ANNONCE