Nyhet

Volodymyr Zelenskyj avslöjar vilka rockband som får honom att slappna av

Den ukrainska presidenten lyssnar på rockmusik, vilket hjälper honom under kriget.

Vi har tidigare berättat om skrällen att Volodymyr Zelenskyj kan bli Grammy-nominerad 2024. 

Vid förra årets Grammygala gjorde Ukrainas president ett överraskande framträdande via en förinspelad video – bara sex veckor efter Rysslands invasion av landet.

Men han skulle kunna spela en ännu större roll vid nästa års upplaga då han kan bli nominerad som artist i Brad Paisleys låt Same Here, rapporterar Billboard.

Låten släpptes 24 februari under ettårsdagen av krigets början. I slutet hörs Paisley och Zelenskyj prata med varandra, inspelat under ett videosamtal. Den ukrainska presidenten berättar bland annat om medborgarnas önskan om frihet och berättar att det "finns inget avstånd mellan våra två länder i sådana värderingar".

Enligt tidningen bekräftade Grammy-arrangörerna att Zelenskyj skulle kunna vara berättigad en nominering om låten blir nominerad, då den mest troliga kategorin skulle vara för bästa country duo/grupprestation.

Om det skulle ske så skulle inte Zelenskyj vara den första världsledaren att få nomineringen. Den tidigare sovjetiska ledaren Michail Gorbatjov vann en Grammy 2004 för bästa spoken word-album för barn, tillsammans med förre presidenten Bill Clinton och filmlegendaren Sophia Loren.

Nu har den ukrainska presidenten i en intervju med BBC avslöjat att rockmusik hjälper honom att slappna av under det pågående kriget. 

"Jag förstår inte alla orden men jag gillar AC/DC:s energi", säger han bland annat enligt NME.

I intervjun frågar journalisten Erin Burnett om Zelenskyj någonsin har tid att slappna av för en kort stund och då lyssna på musik eller liknande. Detta medan han har så många som förlitar sig på hans ledarskap och ansvar i dessa svåra tider.

Förutom inhemsk musik och AC/DC nämner han Guns N' Roses och Eric Clapton i synnerhet och musik i största allmänhet som en bra form av avslappning. Till exempel lyssnar han gärna på musik när han tränar på morgonen.

LÄS MER: Sam Fender fick besök av Brian Johnson – spelade AC/DC-covers


ANNONCE