Nyhet

Billy Joel avslutar rekordlång konsertserie

Efter ett decennium och 150 konserter, ska sångaren Billy Joel avsluta sin banbrytande residens på den ikoniska platsen Madison Square Garden i New York år 2024.

Sångaren Billy Joel kommer att avsluta sin unika och rekordbrytande residens på Madison Square Garden. Den första av de sista tio konserterna kommer att äga rum den 20 oktober 2023 och avslutas med hans 150:e liveframträdande i juli 2024. Under sin tid på scenen har Joel sålt över 1,6 miljoner biljetter. 

– Det är svårt att avsluta – till och med 150 shower, men som jag sa, vi överger inte New York, vi spenderar bara lite mer tid någon annanstans, säger Joel enligt CNN.

Billy Joels historia med Madison Square Garden började med hans första framträdande i arenan den 14 december 1978. Han har sedan dess uppträtt 136 gånger, vilket är 60 gånger fler än någon annan artist. Joel innehar också rekordet för flest på varandra följande framträdanden av en artist på Madison Square Garden.


Joel blev den första musikaliska ständiga gästen, en så kallad "franchise", på MSG i december 2013. Hans residens började i januari 2014 med en konsert varje månad "så länge efterfrågan fortsätter", som han uttryckte det. Han slog sedan sitt eget rekord för mest på varandra följande framträdanden av en artist med den 13:e konserten av residenset.

Billy Joel har varit en framstående artist sedan 1970-talet och är mest känd för hits som Piano Man, Uptown Girl och We Didn't Start the Fire. Joel har vunnit sex Grammy-utmärkelser under sin karriär och är invald i Rock and Roll Hall of Fame.

LÄS OCKSÅ: VIDEOPREMIÄR: Markus Krunegård bjuder på finsk reggae


ANNONCE