Nyhet

Eurovision-favoriten Käärijä får ny lägenhet – skattebetalare står för hyran

Jere Pöyhönen, mer känd under artistnamnet Käärijä, gjorde publiksuccé i årets Eurovision Song Contest.

Succén var till och med så pass stor att han tidigare i veckan tilldelades ”Vandamedaljen” från den finska staden Vanda, där artisten tidigare bott under en längre tid.

På samma gång erhöll han också nycklarna till en ny lägenhet, vars hyra kommer att bekostas av staden, enligt Hufvudstadsbladet.

Staden motiverar beslutet med att de ville ge Eurovision-stjärnan något unikt.


– Han har levt största delen av sitt liv i Vanda och eftersom han sade i en tv-intervju att han gärna vill flytta tillbaka så fick vi idén om att hjälpa honom med en lägenhet, berättar vice stadsdirektör Tero Anttila för tidningen.

Lägenheten, som är en trerummare med en hyra på drygt 1000 euro i månaden, ägs av Vanda stad. Stadens invånare kommer att stå för artistens hyra i ett års tid, vilket motsvarar cirka sex cent per Vandabo, enligt Anttila.

Beslutet har mötts av kritik då många invånare anser att artisten själv borde betala sin hyra. Dessutom har Käärijä i tidigare intervjuer nämnt att han är delägare i olika investeringslägenheter, något staden inte varit medvetna om, men som inte heller påverkar beslutet.


– Det här är ett tack från stadens sida, säger Anttila till Hufvudstadsbladet och fortsätter:

– När det handlar om skattepengar så är det mycket naturligt att vi får kritik. Alla har rätt att säga sin åsikt och göra sin röst hörd.

LÄS OCKSÅ: FINLAND GAV SVERIGE NOLL EFTER UPPMANING: RÖSTA TAKTISKT


ANNONCE