Nyhet

Neil Young gör sin första turné på fyra år

"Det är inte nya låtar. Det är gamla låtar. Men jag vaknar med dem i mitt huvud varje dag."

Neil Young beger sig ut på vägarna för första gången sedan 2019. Utannonserat än så länge är 13 spelningar längs USA:s västkust, där Young kommer att framföra akustiska solo-set.

Rockveteranen avslöjade nyheten via ett Zoom-samtal till betalande prenumeranter av hans Neil Young Archives, enligt Rolling Stone.

Under samtalet berättade Young att han kommer att framföra omkring 15 låtar som han aldrig tidigare spelat live.


– Jag vill inte komma tillbaka och göra samma låtar igen. Det kommer kännas som att jag sitter på någon sorts karusell, jag gör hellre andra låtar som jag inte spelat … Jag kommer inte att behöva jämföra hur jag spelar Heart Of Gold med hur den lät 1970, 1980, 1990, 2000, 2010, 2020 …, sa han och fortsatte:

– Det är inte nya låtar. Det är gamla låtar. Men jag vaknar med dem i mitt huvud varje dag. Det är låtar som passar i mitt liv just nu, och som relaterar till allas liv i den eran vi nu lever. Några av dem skrevs för 10, 20, 30, 40 år sedan, men spelades aldrig live.

Senast Young spelade offentligt var i september 2019, när han agerade dragplåster på en välgörenhetskonsert i Lake Hughes, Kalifornien, tillsammans med artister som Norah Jones och Father John Misty.


LÄS OCKSÅ: MEDLEMMAR UR OASIS, THE WHO OCH HAPPY MONDAYS STARTAR SUPERGRUPP

ANNONCE