Nyhet

Premiär för ny festival i Emmaboda i sommar

I sommar dyker en ny festival upp i Neonparken vid Rasslebygd i Emmaboda. Redan i slutet av juli är det dags för premiären av Emmabodakalaset.

De lokala artisterna och arrangörsdebutanterna Fanny Malmborg Simonsson och Victoria Arnesson vill väcka liv i Emmaboda som festivalort.

– Vi vill ge våra festivalbesökare en konst- och musikupplevelse i sommarskogen som ger minnen för livet! Emmabodakalaset är en festival för alla. Omgiven av konst, livemusik och skimrande neonskyltar vill vi skapa en gemenskap och värme som får våra festivalbesökare att aldrig vilja gå hem, säger Arnesson enligt ett pressmeddelande.

Två scener kommer att byggas upp, där indiemusik står i centrum tillsammans med konst. Flera akter är redan bokade, däribland Josef Slunge, Coola Kids, Raket Klubben, Kid Vicious och Melén. Ett par släpp till väntas dock innan lineup:en blir komplett.


– Victoria och jag har upplevt tidigare festival i Emmaboda sen tonåren och vet hur mycket det ger att uppleva musik live. Vi vill ge festivalsverige ett uppsving, trycka på jämställd lineup och ge mer plats åt våra framtida up and coming artister, säger Fanny Malmborg Simonsson i meddelandet.

Emmabodakalaset går av stapeln den 29 juli.

LÄS OCKSÅ: VIVA SOUNDS 2023: FESTIVALEN FYLLER PÅ ÅRETS LINEUP


ANNONCE