Nyhet

BÄST JUST NU: Tillbaka som zombies på tronen som lämnades orörd

The Hives – Bogus Operandi

Den svenska rockgruppen The Hives har sina glansdagar bakom sig efter att i princip ha varit döda för mig i över ett decennium. Men nu väcker de liv i sig själva genom att återuppstå som zombies från graven och ta tillbaka tronen som underligt nog lämnades relativt orörd medan de var borta.

För i början av 2000-talet var det inget rockband som kunde mäta sig varken med bandets lika komiska som dryga attityd eller deras explosiva dängor där frontmannen Pelle Almqvist ylade som om rockhistoriens framtid hängde på hans axlar. Som allt annat så blev det urvattnat efter ett tag och kanske behövde bandet försvinna från det starka rampljuset för att man skulle inse hur saknade de har varit när de nu är tillbaka.

För den farliga gnistan, tonårsenergin och passionen är här igen i singeln Bogus Operandi som föregår det kommande sjätte studioalbumet The Death Of Randy Fitzsimmons om deras fiktiva sjätte bandmedlem, låtskrivare och manager. Och när man inser att Bogus Operandi hade stått sig stark på mästerverket Veni Vidi Vicious från år 2000 så kanske glansdagarna ändå ligger framför fötterna på dem.


ANNONCE