Nyhet

Ed Sheeran frias från anklagelse om låtstöld

Den brittiska artisten har friats i rättegången där han anklagades för att ha kopierat delar av Marvin Gayes hitlåt Let's Get It On.

Ed Sheeran, en av världens mest framgångsrika låtskrivare och artister, har nyligen friats från anklagelser om att ha kopierat Marvin Gayes låt Let's Get It On från 1970-talet för sin egen låt Thinking Out Loud. Rättegången varade i knappt två veckor och domen kom efter endast några timmars överläggning.

Utanför rättsalen uttryckte Sheeran sin frustration över att anklagelserna om plagiat överhuvudtaget fick gå till rättegång. Han påpekade att om juryn hade beslutat annorlunda, skulle det inneburit slutet för kreativ frihet för låtskrivare. Sheeran förklarade att han är en artist som älskar att skapa musik för människors njutning och att han aldrig kommer att tillåta sig själv att bli någons "pengakälla".

– Jag är självklart mycket nöjd med utfallet av fallet, och det verkar som att jag inte behöver avsluta min karriär (dagliga jobb), men samtidigt är jag otroligt frustrerad över att grundlösa anklagelser som dessa överhuvudtaget tillåts gå till rättegång. Vi har spenderat de senaste åtta åren med att prata om två låtar med dramatiskt olika texter, melodier och fyra ackord som också är olika och används av låtskrivare varje dag, över hela världen, skriver Sheeran i ett uttalande enligt Variety


Samtidigt som rättegången pågick släppte Ed Sheeran sitt nya album – och en dokumentärserie på Disney+.

LÄS OCKSÅ: Ed Sheeran om eventuell förlust i rätten: ”Om det händer är jag klar, då slutar jag” 


ANNONCE