Nyhet

Han spelar Pete Seeger i kommande Bob Dylan-biografi

Den Oscarsnominerade skådisen Benedict Cumberbatch ansluter till en redan stjärnspäckad rollsättning där Timothée Chalamet och Monica Barbaro spelar huvudrollerna i den kommande Bob Dylan-biografin A Complete Unknown.

I den kommande biografifilmen A Complete Unknown kommer Benedict Cumberbatch att spela folklegenden Pete Seeger, rapporterar Deadline. Filmen, regisserad av James Mangold, kretsar kring Bob Dylans banbrytande elektriska set vid Newport Folk Festival 1965. 

Seeger, en ikonisk folkmusiker och långvarig influens till Dylan inom både musik och aktivism, spelar en central roll i Dylans verkliga berättelse. Han var en tidig supportrar till den då uppstigande artisten, hjälpte hans debutalbum att hamna på Columbia och bjöd in honom att uppträda på Newport Folk Festival.

Timothée Chalamet ska spela Dylan, medan Monica Barbaro är satt att porträttera Joan Baez. Elle Fanning ansluter sig också till rollistan som Sylvie Russo, en universitetsstudent och konstnär som är Dylans kärleksintresse i början av 60-talet. 


Bob Dylan själv är en av filmens exekutiva producenter och Mangold har tidigare sagt att Chalamet kommer att göra sin egen sång för filmen.

LÄS OCKSÅ: Foo Fighters avslöjar Taylor Hawkins efterträdare

ANNONCE