Nyhet

Irlands Eurovision-kupp mot Sverige misslyckades – Loreen vidare till final

Trots den irländska kampanjen Screw The Swedes lyckades Loreen igår ta sig vidare till final i Eurovision Song Contest medan Irland själva åkte ut.

Det irländska bettingbolaget Paddy Power lanserade nyligen en humoristisk kampanj, Screw The Swedes, för att hindra Loreen från att vinna Eurovision Song Contest. Kampanjen grundades i rädslan för att Sverige, vid en eventuell vinst för Loreen, skulle gå upp på en delad förstaplats med Irland gällande antalet segrar i tävlingen. Företaget uppmanade Eurovision-fans att inte rösta på Loreen och illustrerade detta med ett fejkat instruktionsblad för Ikea, där en mikrofon med texten "SWE" var överstruken.

Men kampanjen misslyckades. Loreen kvalificerade sig för finalen under tisdagskvällen, medan Irlands Wild Youth åkte ur tävlingen. Loreen, som framförde låten Tattoo, uttryckte sin förvåning och glädje på en presskonferens efter tävlingen. 

– Ärligt talat så trodde jag aldrig i mina vildaste drömmar att det här skulle hända, säger Loreen på en presskonferens efter tävlingen enligt Expressen.


Det återstår att se om Loreen kan ge Sverige en sjunde seger i Eurovision Song Contest. Oavsett resultatet har Paddy Powers kampanj visat sig vara förgäves. I stället för att hindra Loreen från att gå vidare till finalen, bidrog kampanjen i en Streisandeffekt-liknande anda till att sätta ännu mer fokus på den svenska artisten.

LÄS OCKSÅ: Irland avbryter samarbete inför Eurovision – anklagas för transfobi

ANNONCE