Nyhet

MY BACK WAS A BRIDGE: Anohni And The Johnsons tillkännager nytt album

Det första som släpps på flera år för sångaren.

Det har nu gått 23 år sedan Antony And The Johnsons släppte sitt självbetitlade debutalbum – och tio år sedan de släppte sin fjärde och hittills senaste skiva, Swanlights. Sedan dess har Anohni – som både bytt namn och personligt pronomen – släppt musik under eget namn.

Nu finns det äntligen nyheter från Anohni And The Johnsons. Bandet är redo med albumet My Back Was a Bridge For You To Cross som släpps den 7 juli och redan nu kan du få en förhandstitt i form av låten It Must Change och den tillhörande videon, i som den brittiska aktivisten Munroe Bergdorf tar huvudrollen i.

"Munroe Bergdorf har gjort så mycket för det brittiska samhället", säger Anohni i ett pressmeddelande som åtföljer videon och tillägger: "Hon imponerar alltid på mig med sin artikulerade nåd. Munroes värdighet och etiska mod är en ledstjärna." Den nya videon är regisserad av partnern Iain Forsyth och Jane Pollard. De är kända för sitt samarbete med Nick Cave på både musikvideorna och 2014 års dokumentär 10 000 Days On Earth.

Anohni berättar även om det nya albumet i pressmeddelandet:


"Jag har funderat mycket på Marvin Gayes What's Going On. Det var en viktig referenspunkt i mitt medvetande. Vissa av dessa låtar erbjuder samtida svar på globala och miljömässiga frågor som först togs upp i populärmusiken för mer än 50 år sedan. "


LÄS OCKSÅ: VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Ett uppvaknande

ANNONCE