Nyhet

Sia: "Jag har autism"

Artisten öppnar upp sig om diagnosen i ett avsnitt av Rob Has A Podcast.

Sia, känd för sina kraftfulla ballader och kryptiska identitet, har offentligt meddelat att hon är på autismspektrumet. Denna uppenbarelse kommer efter artistens kontroversiella regidebut med filmen Music där hon mötte kraftig kritik för att ha valt en icke-autistisk skådespelare, Maddie Ziegler, i rollen som den icke-verbala autistiska tonåringen.

Det var i en intervju i en avsnitt av Rob Has A Podcast som Sia delade med sig om sin diagnos. Hon beskrev hur det tog 45 år för henne att "ta på sig sitt mänskliga kostym", men att hon under de senaste två åren har känt att hon har blivit fullt ut sig själv. Diskussionen rörde sig också till ämnet återhämtning, vilket för Sia handlar om att sluta leva i hemligheter och skam.


Music har varit en kontroversiell punkt i Sias karriär. Filmen, som presenterar Ziegler som den icke-verbala autistiska tonåringen, mötte stark kritik från autismsamhället. Många ansåg att filmens framställning av autism var skadlig och missvisande. Trots detta försvarade Sia ursprungligen valet av Ziegler, men valde senare att lägga till en varning inför framtida visningar av Music, efter att ha lyssnat på gemenskapens feedback.

Sia, som tidigare kämpat med alkoholmissbruk, pratade även öppet om sin behandling för substansmissbruk. Hon betonade vikten av att bli sedd för den man verkligen är, och inte behöva låtsas vara något annat. Ett steg framåt i hennes resa till att helt enkelt vara mänsklig.

LÄS OCKSÅ: Sia är engagerad i den australiska versionen av Robinson, Survivor.


ANNONCE