Nyhet

Afroman stäms av polisen – gjorde musikvideo av razzia i sitt eget hem

Enligt åklagarmyndigheten ska poliserna inte hittat några fällande bevis.

Under förra året genomförde polisen i Ohio en husrannsakan hos hiphop-artisten Afroman, som en del i en utredning gällande droginnehav, trafficking och kidnappning.

Nu stämmer poliserna artisten, efter att han använt videomaterial från polisräden i en av sina egna musikvideor.

Poliserna ifråga menar att Afroman tillsammans med sitt skivbolag använt videomaterialet i kommersiellt syfte utan deras godkännande. Enligt The Guardian var Joseph Edgar Foreman, som är Afromans egentliga namn, inte hemma när polisen stormade bostaden. Hans fru var däremot på plats och med hjälp av videomaterial från hennes mobiltelefon och från artistens egna övervakningskameror, fångades klipp av poliserna och deras ansikten.


Efter razzian meddelade åklagarmyndigheten att poliserna inte hittat några fällande bevis och att Afroman inte åtalas för brott.

Poliserna yrkar nu på att de har rätt till alla intäkter Afroman tjänat på användandet av bilderna och begär att allt material från razzian ska plockas ner.

I ett inlägg på Instagram skriver artisten att han själv kommer stämma poliserna för skadan de åsamkade hans hem, klienter, familj och karriär.


Tidigare i år bemötte han också händelsen i en intervju med Vice, där han bland annat sa:


– Jag är en civilperson. Och för att göra saken värre är jag en svart civilperson i USA. Polisavdelningen utformades inte för att tjäna och skydda mig. Jag kände mig maktlös men ändå arg. De kan förstöra min egendom och jag kan bokstavligen inte göra något åt ​​det. Det enda jag kunde göra var att ta till pennan och sjunga om orättvisan. Och till min förvåning går det bra!

Se musikvideon till Afromans låt Will You Help Me Repair My Door här:

LÄS OCKSÅ: TEKASHI 6IX9INE ATTACKERAD PÅ GYM


ANNONCE