Nyhet

Bad Bunny om framgångarna: "Jag säger alltid nej, men jag tror att jag ljuger"

Den puertoricanska artisten har gått från att sälja varor i ett köpcentrum till att bli en internationell musikstjärna.

I en intervju med Time Magazine berättar den puertoricanska musikern Bad Bunny om sin resa från att jobba i en stormarknad till att bli en världsberömd artist. Han berättar om hur han som tonåring arbetade i en butik i Vega Baja, Puerto Rico och hur han använde sin lön för att finansiera sina musikdrömmar. 

Bad Bunny, eller Benito Antonio Martínez Ocasio som han egentligen heter, växte upp i ett kärleksfullt och musikaliskt hem. Trots att det fanns perioder i hans uppväxt när hans föräldrar hade det svårt att få mat på bordet, uppmuntrade de hans passion för musik och låg bakom hans tidiga intresse för att spela trummor och gitarr.

Intervjun berör ämnen som socialt ansvar, kändisskap och kolonialismens eventuella inverkan på reggaetons växande popularitet. På frågan om han tror att dessa faktorer spelar en roll i framgången för en reggaetonartist, svarar han:


– Eftersom jag inte har sett eller upplevt det kan jag inte säga något. Det vore oansvarigt av mig att säga ja. De frågade mig om Tego Calderón skulle ha varit större om han inte var svart. Men i mina ögon är Tego Calderón den största sångaren i branschen, säger Bad Bunny i intervjun.

När han får frågan om han bryr sig om att behålla sin topposition inom musiken svarar han:

– Jag säger alltid nej, men jag tror att jag ljuger. För om någon gör en cool låt känner jag alltid att jag måste göra en ännu coolare.


Bad Bunny har även varit öppen om sitt engagemang i sociala frågor, bland annat genom att stödja HBTQ+-rörelsen och kritiserat situationen i Puerto Rico efter orkanen Maria. Hans senaste album Un Verano Sin Ti från 2022 blev hans kommersiellt mest lyckade och nådde plats nummer ett på Billboard 200 i hela 13 veckor.

LÄS OCKSÅ: Här är de mest välbetalda artisterna under 2022

ANNONCE