Nyhet

Bad Bunny stäms av sitt ex – använde röstinspelning utan tillåtelse

”Tusentals människor har kommenterat på Carlizs sociala medier och direkt till henne när hon befinner sig på allmän plats om frasen ’Bad Bunny baby.’"

Rapartisten Bad Bunny stäms av sin före detta flickvän efter att ha använt en röstinspelning utan godkännande.

Enligt Pitchfork handlar det om ett ljudklipp som artistens ex-flickvän Carliz De La Cruz spelade in för flera år sedan, där hon säger frasen ”Bad Bunny baby.”

Inspelningen kan höras i två av artistens låtar; Pa Ti från 2016 och på Dos Mil 16 från 2022. De La Cruz hävdar att hon inte godkänt Bad Bunnys användande av inspelningen, och att det är hon själv som kommit på frasen.


I samband med släppet av Dos Mil 16 ska Bad Bunnys representanter ha erbjudit De La Cruz 2000 dollar för användningen av hennes röst, en deal som hon vid tillfället nekade. Nu söker hon istället 40 miljoner dollar i skadestånd.

”Tusentals människor har kommenterat på Carlizs sociala medier och direkt till henne när hon befinner sig på allmän plats om frasen ’Bad Bunny baby.’ Detta har orsakat och orsakar fortfarande känslor av oro och rädsla hos De La Cruz”, står det i ett utdrag av stämningsansökan, enligt Pitchfork.

Bad Bunny och hans skivbolag Rimas Entertainment har ännu inte bemött anklagelserna.


CARPOOL KARAOKE: SE BAD BUNNY SJUNGA HARRY STYLES OCH ARIANA GRANDE

ANNONCE