Nyhet

Black Country, New Road kommer till Sverige i höst

Detta samtidigt som det experimentella rockbandet släpper ett nytt livealbum.

Black Country, New Road har under de senaste åren etablerat sig som ett av de mest fascinerande banden inom indiesfären. En ny våg av post-punk, där hastiga tempoförändringar och pratsång är vanligt förekommande, har erövrat musikscenen på senare år. Band som Yard Act, Shame, Fontaines D.C. (till viss del) med framför allt Black Country, New Roads andra hälft och parhäst Black Midi ingår i samtida band som delar liknande kännetecken.

Med två hyllade album som fått lovord från kritiker i bagaget, har bandet även släppt ett livealbum i år med helt nya låtar. Strax efter lanseringen av deras andra album, Ants From Up There, lämnade frontmannen Isaac Wood bandet. Trots detta innehåller det nya livealbumet, Live At Bush Hall, helt nya låtar. Bandet är med andra ord otroligt produktivt. Nu delar bandmedlemmarna upp sången mellan varandra, vilket du kan bekanta dig med i det nya livealbumet.

– Vi ville inte göra ett studioalbum. Vi skrev de nya låtarna speciellt för att kunna framföra dem live, så vi tänkte att det kunde vara en bra idé att ge ut en konsertinspelning, säger bandets pianist May Kershaw i ett pressmeddelande. 


I höst besöker bandet Sverige och de kostar på sig två stopp. Den 17 oktober intar de Debaser i Stockholm och dagen efter, den 18 oktober, besöker de Pustervik i Göteborg. Biljettförsäljningen börjar idag den 27 mars kl. 11:00 och biljetterna hittar du här.

LÄS OCKSÅ: ÅRSRESUMÉ: "Fem år i GAFFAs tjänst" - Där Black Midis album Hellfire belönas som årets album av Gaffas Andreas Trella

ANNONCE