Nyhet

LEVANDE LEGEND: 80-åriga Sly Stone ger ut självbiografi

Woodstock-veteranen berättar äntligen sin historia i en ny bok, som kommer ut i oktober.

Ifall du hade glömt dem påmindes du om Sly & The Family Stone i Ahmed Questloves film Summer Of Soul från 2019. Här ser du Sly Stone – aka Sylvester Stewart – på toppen av sin karriär, på scen 1969, samma sommar som bandet uppträdde på Woodstock-festivalen och däremellan huvudverken Stand! (1969) och There's A Riot Goin On (1971).

Sedan dess spårade Stones karriär ur. Han försvann helt enkelt från det offentliga rampljuset tills han dök upp igen och gav en excentrisk konsert på Coachella-festivalen 2010. Under samma period ryktades Stone om att bo i en husbil i Los Angeles.

Nu har det brittiska förlaget White Rabbit Books annonserat lite av en sensation. De publicerar Stones självbiografi, som kommer ut den 17 oktober och har fått titeln Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin): A Memoir. Det är redan möjligt att förbeställa ett signerat exemplar – det finns bara 500 tillgängliga – för den nätta summan av 1 500 kronor.


"Folk har uppmanat mig att berätta min historia så länge jag kan minnas", säger Stone i ett pressmeddelande som åtföljer releasen och tillägger:

"Jag var inte redo. Jag var tvungen att komma till en ny plats, mentalt, för att bli Sylvester Stewart igen för att berätta den sanna historien om Sly Stone. Det har varit en galen åktur och förhoppningsvis kommer mina fans att njuta av det."

Boken är försedd med ett förord ​​av musikern och filmregissören Ahmed Questlove, som enligt uppgift också arbetar med en dokumentär om Stone.


LÄS OCKSÅ: Sly Stone ute i kylan

ANNONCE