Nyhet

Markus Krunegård släpper singel på finska

Den nya låten blir ett smakprov på artistens kommande album.

Popundret Markus Krunegård är i dagsläget aktuell med sitt kommande album Nokia & Ericsson som släpps senare i år. Nu ger han publiken ett första smakprov på sitt nya album med låten Miss Joensuu, som framförs på finska.

Enligt ett pressmeddelande befann sig Krunegård i Los Angeles där han skrev nya låtar på svenska till sitt soloalbum, när han ”plötsligt märkte att hans finska identitet tog över och han kände en enorm inre eld i sig att skriva låtar på finska.” Efter att ha tackat nej till att skriva låtar till Sam Smiths nya album valde han att fokusera på sitt eget material.

Det nya albumet blir Krunegårds första soloalbum på finska, och singeln Miss Joensuu beskrivs som ”en melankolisk pärla, där popexpertis i världsklass kombineras med fullkomligt naiv finsk melankoli.”


Miss Joensuu släpps fredagen den 31 mars.

Till hösten gör Krunegård även fyra unika spelningar på Mosebacke i Stockholm med olika teman.

”Jag hade tänkt låta alla vila från konserter med mig o mitt gäng under detta år men det känns för sjukt att helt låta bli.. det har dessutom blivit en av få återkommande saker i mitt liv att spela i Stockholm i slutet av sommaren, en tradition precis som tomten, så årets enda konserter ges o hörs o görs på Mosebacke, 4 shows only sen är det 2024”, säger Markus enligt ett pressmeddelande.


Se samtliga datum här:

19/9 Rock på finska
20/9 Trubadurkväll på svenska
22/9 En ovanlig konsert
23/9 En vanlig konsert

LÄS OCKSÅ: MARKUS KRUNEGÅRD GÖR FYRA UNIKA KVÄLLAR PÅ MOSEBACKE


ANNONCE