Nyhet

Radiohead hintar om ny musik

Radiohead planerar att släppa nytt material "av något slag" under de "närmaste åren", enligt bandets trummis Philip Selway.

Tidigare i år avslöjade Selway att han och hans bandmedlemmar skulle träffas i början av 2023 för att påbörja den kreativa processen. Men i en intervju med Prog Magazine [via MusicNews] framkommer det att bandmedlemmarna för närvarande fokuserar på sina egna projekt och att ett gemensamt projekt kommer längre fram i tiden.

Nu rapporterar dock NME att det mycket väl kan vara ny musik på gång från Radiohead. Hur det kommer att se ut eller när det kommer att hända är ännu oklart, men Selway menar att när de väl samlas och börjar arbeta på nästa projekt, kommer det troligtvis att börja ta form. Radiohead har varit aktiva i över 38 år och det finns fortfarande en stark kollektiv önskan att skapa musik tillsammans.

Radioheads senaste album, A Moon Shaped Pool, släpptes 2016 och mottog stor hyllning från kritiker världen över. Utöver det har bandmedlemmarna Thom Yorke och Jonny Greenwood fokuserat på sidoprojektet The Smile, medan trummisen Selway avslöjar att han redan arbetar på uppföljaren till sitt andra soloalbum.


LÄS OCKSÅ: ALBUMRECENSION - Radiohead - A Moon Shaped Pool

ANNONCE